Keresés ebben a blogban

2023. november 12., vasárnap

Nagyerdei lakomák régi szép Rózsakertje


Debrecenben a nagyerdei állatkert, a hajdani műjégpálya és VAOSZ-üdülő szomszédságában (korábban azzal együtt) működött a Rózsakert Vendéglő. A 2013-ban lebontott Oláh Gábor utcai hely emlékezetes a régi vonalú épületeiről, a nagy parkjáról, a kinti asztalairól, valamint a minigolfpályájáról, a szép virágairól és nem utolsó sorban a kiváló étkeiről is. Fotók: © Debreceni Képeslapok

A lebontott Rózsakert Vendéglő maradványai 2013-ban. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Sokan tartották a Rózsakertben az érettségi bankettjüket és az esküvőjüket, de Loki-meccsek, vidámparkozások és csónakázások után is jó forgalomra számíthattak a házigazdák. A régi sajtóhírek szerint egykoron Dorottya bál, teke- és sörivó­­ versenyek, valamint kínai estek, kemencés partik és diszkók is voltak ezen a vendéglátóhelyen. A Rózsakert Vendéglőt 2013 nyarán bontották le annak ellenére is váratlanul, hogy előtte már évek óta nem működött.

Az eltávolított Rózsakert Vendéglő ingatlana a 10 évvel ezelőtti bontás és egy vihar után. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Korábban ugyanis a Nagyerdei Kultúrpark kapta meg üzemeltetésre a vendéglőt és a területét (összevonandó a két intézményt), hogy a látogatói ott is kikapcsolódhassanak evés-ivás formájában. Ehhez képest a Rózsakertet eltüntették, és a területe 10 éve üres. Se vendéglő, se más jellegű kultúrparki hasznosítás. Egy szép épületegyüttessel azonban mindenképpen szegényebb lett Debrecen.

A lebontott Rózsakert Vendéglő ingatlana immár 10 éve beépítetlen... Fotó: © Debreceni Képeslapok

Vendéglátós cikkeink sok régi képpel:
    A lebontott Rózsakert Vendéglő és a kapuja az Oláh Gábor utcában, 2015-ben. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Rózsakert területe melletti volt korcsolyapálya és VAOSZ mai hírmondói. A koripálya helyén extrémpark van,
a medencét az állatkert használja. Fotók: 
© Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése