Keresés ebben a blogban

2024. október 7., hétfő

Kerékpáros helytörténeti túra a stadiontól Pallagra

A pallagi középiskola. Fotó: © Debreceni Képeslapok.

A debreceni Nagyerdő hete alkalmából 2024. október 12-én, szombaton 14 órától kerékpáros helytörténeti kiránduláson vehetnek részt a természet- és históriakedvelők. A várhatóan kellemes időben megtartandó eseményen Vass Attila Tamás, a Méliusz Központi Könyvtár Helytörténeti Részlegének munkatársa, a Debreceni Képeslapok című magazin szerkesztője kalauzolja az érdeklődőket.

Az Auguszta-klinika. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A gyülekezés 2024. október 12-én, 13 óra 45 perctől lesz a Nagyerdei Stadion Pallagi úti parkolójában. A kirándulás állomásain (lásd lentebb) nagyerdei nevezetességek és kevésbé ismert részek történetébe nyerhetnek bepillantást a résztvevők a kiselőadások révén. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Telefonszám: 52/502-478. E-mail: helyismeret@meliusz.hu. Várunk szeretettel Mindenkit!
Figyelem! A rendezvényen egyáltalán nem játszik szerepet a gyorsaság és a távolság! Ha esne az eső, akkor egy másik időpontban lesz a túra, s az új alkalmat külön is jelezzük.
A Wallenberg-emlékmű. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A helytörténeti bringatúra ismeretterjesztő állomásai:
A Nagyerdei Víztorony. Fotó© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Pallag, Balásházy-park. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése