Keresés ebben a blogban

2024. június 16., vasárnap

Kirándulás Pallagra az új kerékpárúton

Debrecenben a Magyar Királyi Gazdasági Akadémia az 1901/2-es tanévben kezdte meg a működését a Nagyerdő melletti Pallagon megépített szép iskolakastélyban, tanépületekben és -földeken. Ide tekertünk ki 2024. június 15-én az új kerékpárúton. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az új létesítményből a fenti videónkban nyújtunk ízelítőt. A felvétel a kinti kanyar után készült, ott már nincsenek fák, de addig végig lombok alatt lehet haladni. Az új kerékpárút egyebek mellett a Simonyi és a Füredi úti bicikliutakkal is kapcsolatban van. Pallagon a középiskolán és a parkján kívül a lovardát és a Bánat utca régi szép házait is érdemes megcsodálni. A Debreceni Egyetem által működtetett középiskola főépülete a hírek szerint hamarosan kívül is megszépül.

Pallagi középiskola, 24.06.15. Fotó: © Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése