Keresés ebben a blogban

2022. január 2., vasárnap

1958

Debrecenben 65 évvel ezelőtt a stadionban még filmvetítések voltak nyaranta. A Csokonai Színházon is csillag ,,pompázott", a Vörös Hadsereg útjáról pedig lekanyarodott a 6-os villamos a Csapóra.

A Csapó utca elején balra még egyemeletes volt a sarokház.
Nagyításért kattints a képre!
Még újnak számított a repülős szobor és a poéta alakja a Petőfi téren. Mellettük a Biogal is akkoriban kezdte el a működését a Nagyerdőben – tudható meg a Debrecen című ,,utikalauz"-ból, amit 1958-ban állított össze a kiadó Idegenforgalmi Hivatal Debrecen.

A gazdagon illusztrált zsebkönyv fotóit (melyek ennyi év távlatából már igencsak különlegesek) Benkő László, Gál Endre, a Magyar Foto, valamint Vadas Ernő készítette. Mi pedig a kis könyvecskét egy kedves olvasónktól, Hanzély Zoltán barátunktól kaptuk.


Nekik köszönhetően az alábbi galériánkban egy lenyűgöző és elgondolkodtató időutazáson vehetünk részt a pályaudvartól a belvároson és a Nagyerdőn át egészen a korabeli Hortobágyig... Kattints a nyílra! 


(Ha érdekelnek további archív fotók az 1950-es évek Debrecenéről, akkor idekattintva tekintheted meg róla a múltidéző összeállításunkat.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése