Keresés ebben a blogban

2024. február 28., szerda

Csaknem 100 képeslapon a 100 évvel ezelőtti Debrecen


Debrecen régmúltjáról csodálható meg csaknem 100 muzeális képeslap a műhelytelepi VOKE Egyetértés Művelődési Központjában a Botos Lajos-emléktárlaton. Összeállításunk reprodukcióit ezen a rendezvényen készítettük 2024. február 27-én. Nyitóképünkön az egykori Deák Ferenc utca elevenedik meg, alább pedig a Nagytemplom látható régi fotókon.


Az ingyenes programot azért is ajánljuk jó szívvel, mert a tematikusan csoportosított üdvözlőlapokhoz remek leírások is tartoznak, s a várostörténeti jelentőségű szekció mellett két másfajta kategóriájú sor (állatok és híres embereink) is gyönyörködteti az érdeklődőket. Íme a tárlatról a püspöki palota:


A hajdani Margit-fürdőről ugyancsak fantasztikus képek tekinthetők meg a tablókon.



A kiállítás megalkotói az eredeti vármegyerendszerről is bocsátottak közszemlére képeslapot, de például a régi Nagyerdőbe vezető Simonyi útra is rácsodálkozhatunk a képeslapok hőskorából.



Sőt, megemlékeznek az 1931-es hihetetlen Zeppelin-körrepülésről, amely Debrecent is érintette.



A kiállítás díjtalanul tekinthető meg március 5-ig a Faraktár utcai intézmény nyitva tartási idejében.



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése