Keresés ebben a blogban

2024. február 23., péntek

A debreceni parkerdő 2012-ben, az átépítése előtt

A lebontott fahíd, a Békás-tó és a fás partja a 2013-as átépítés előtt. Fotó: © Lánczi Imre

Debrecen nagyerdei parkjának 2012-es jeleneteiről bocsátotta rendelkezésünkre a képeit Kedves Olvasónk, Lánczi Imre. E felvételek közül válogatva, elsőként az akkori, átépítés előtti Békás-tavat idézzük meg, valamint a lebontott kis fahidat. Ekkor még a csónakázó is megvolt és üzemelt...

A Békás-tó és a még meglévő fűzfák a postásüdülő felől. Fotó: © Lánczi Imre

Az első fotó idejében a szabadtéri színpad és a tó közötti fák is még többen voltak, mint ma. A következő képeken a sziklás csobogóhoz és a 2012-ben még működő Régi Vigadóhoz látogatunk.

A Békás-tó és a strand melletti sziklás csobogó. Fotó: © Lánczi Imre

A Régi Vigadó és a kinti kerthelyisége. Fotó: © Lánczi Imre

Kaptunk fotókat az Egyetem térről, valamint a Debreceni Egyetem 1932-ben átadott palotájáról, akárcsak a különleges egyetemi templomról is. Ekkor még tuják sorakoztak a medencék mellett.

Az Egyetem téri szökőkút és a lenti medence. Fotó: © Lánczi Imre

Az egyetemi templom két beállításban. Fotók: © Lánczi Imre

A Debreceni Egyetem főépülete a villamos felől. Fotó: © Lánczi Imre

Az Egyetem tér és a tudományok palotája a sugárút felől. Fotó: © Lánczi Imre

Lánczi Imre a Medgyessy sétányon is barangolt, ahol a 39-es gyalogezred emlékművét is megörökítette az akkor még szintén működő Leveles Csárda mellett.

A 39-es gyalogezred emlékműve a Medgyessy sétányon. Fotók: © Lánczi Imre

A közeli Ady útról ugyancsak találtunk felvételeket Olvasónk ajándékcsomagjában. Az úton végigmenve, a Debreceni Köztemető ravatalozója se maradt ki a sorból. Köszönjük szépen!

A Debreceni Köztemető parkja és ravatalozója. Fotó: © Lánczi Imre

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A köztemetőbe vezető Ady út a Nagyerdei körút felől. Fotó: © Lánczi Imre


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése