Keresés ebben a blogban

2024. január 19., péntek

Élet a régi Hortobágyon

A fővárosi Barasits Kiadó így ábrázolta a pusztai romantikát. Dátum: 1928. A lapmásolatot
Ribiczeyné Karalyos Réka Judit osztotta meg velünk a családi gyűjteményéből, köszönjük!

Debrecen – bellegelőn túli – egykori jószágtartó birtokán a városbelieknek főként a lovait, marháit és birkáit őrizték a pásztorok. Alábbi galériánkban a régi Hortobágy életébe nyújtunk bepillantást a korabeli felvételek segítségével.

Csikósok a csárdánál. Fotó: Fényes Tamás / Képzőműv. AKV. Dátum: 1971

A képeken természetesen főszerepet kapnak a csikósok és a kollégáik, az állatok, valamint a híres Kilenclyukú híd, valamint a híres csárda, a népviselet és a kosztolás is.


Fotók: Bakonyi Béla, Barasits Kiadó, Csáthy Kiadó, Csobaji Előd, Csokonai Kiadó, Ecsedi István, Hapák József, Haranghy György, helytörténeti fotótár, Képzőművészeti Kiadó, Lukács Tihamér, Matáv, Uropath, Vass Attila Tamás. Köszönet V. Pákozdi Károly Zoltánnak, Ribiczeyné Karalyos Réka Juditnak, Vekerdi Károlynak és Vértesi Ferencnek is!

Egy nagyon szép montázs 1979-ből. Fotók: Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A puszta és a lovasnapok közönsége 1978-ban. Fotók, kiadó: Megyei Tanács, IPK Vállalat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése