Keresés ebben a blogban

2024. január 17., szerda

Szétkapták a debreceni volt Domust, multi lesz a helyén

Már ablaküveg és berendezések nélkül az épület 2024. január 17-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Debrecenben nagy változások zajlanak a Füredi út és a Dózsa György utca sarkán lévő létesítményben, ami eredetileg Domus Áruházként kezdte meg a működését 1980. december 29-én. A napokban ugyanis bezárt, villámgyorsan elpakolt, s mindent kiürített az utóbbi években itt működött kínai üzlet, és máris újabb lázas munka kezdődött: az épületet körbekerítették, és a 2024. január 17-i ottjártunkkor már például az ablaküvegeket is eltávolították az üzletházról.

Az üzletház Dózsa György utcai főhomlokzata 2024. január 17-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Már korábban is mindenféle találgatás kelt szárnyra arról, hogy mi vagy mik lesznek a kínai helyén a Domus-épületben. A jól értesültek szerint a földszintre az egyik kereskedelmi lánc informatikája költözik, fent pedig konditermet alakítanak ki. A helyszínen szerzett információink szerint ezzel szemben egy olyan multnacionális nagyvállalat nyit boltot a lenti részen, amelynek a környéken is van már két üzlete. Az emelet egyelőre üres marad – hallhattuk a helyszínen –, viszont az épületnek új portált alakítanak ki. A leendő üzlet néhány hónap múlva nyithat ki.

Az üzletház északkeleti sarka 2024. január 17-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Eredeti emblémás ajtófogók az épületen, 2023. december 30-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése