Keresés ebben a blogban

2024. április 7., vasárnap

A „Szocializmus hagyatéka” debreceni retró képeken


Debrecen közelmúltbeli életébe pillanthatunk be a Szocializmus hagyatéka című múltidéző közösségi oldal (új nevén Nosztalgia és történelem) képgalériája segítségével. Innen szemezgetünk a debreceni retró fotók közül, elsőként a cívisvárosi villamosközlekedés aranykorát visszahozva.




A fenti felvételeken a hajdani 4-es és 5-ös villamosokra csodálkozhatunk rá. A képek sorrendben a Vágóhíd utcai felüljárón, a Béke útján, a Hatvan utcán és a Böszörményi úton készültek. Most három fekete-fehér kép következik: a Csapó utcai volt Debrecen Áruház, majd a „szocialista” nevű főutca, a Vörös Hadsereg útja elevenedik meg, természetesen a korabeli járművekkel és viseletekkel.




A múltidéző közösségi oldal képgalériájában tett látogatásunk alábbi fotóélménye révén is még egy közlekedéssel kapcsolatos jelenetben gyönyörködhetünk, mégpedig a Szoboszlói úti 6-os Volán telepének főépületében, mellyel szemben a Debreceni Kefegyár volt.


Egy kilencemeletesből lepillantunk az Új élet parki lakótelepre is, aztán felnézünk a Kohászüdülő ma is álló tornyára – csak éppen ezúttal egy 50 éves képeslap segítségével. Végül egy CA-rendszámú szép kocsit is megbütykölünk a Széchenyi utcai autószervizben... Jó múltidézést Mindenkinek!



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése