Keresés ebben a blogban

2024. június 25., kedd

Élet a debreceni Centrum Áruháznál, 1973-ban


Debrecen egykori első belvárosi nagy üzletét, a Hajdúsági Áruházat 1962. augusztus 16-án adták át a Vörös Hadsereg útja 34–36. szám alatti új épületben, amit Mikolás Tibor tervezett. A létesítményről, valamint az élettel teli környezetéről most megosztott, 1973-as szép képek forrása a Méliusz Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege.


A lakásokat is magában foglaló, ötemeletes helyet a többség Centrum Áruházként ismeri. Ezt a nevet 1968-ban vette fel a debreceni kereskedelmi cég is, amikor megalakult az országos Centrum Áruház Vállalat. A debreceni létesítmény történetét ebben az összeállításunkban elevenítettük fel sok régi külső-belső képpel, s megtudható az is, hogy korábban mik voltak a területen. A hajdani főutca ma már szinte hihetetlen hangulatú, nyüzsgő korzóit ebben a cikkünkben idéztük meg.


Nyitóképünk teljes méretben. A fotók forrása: Méliusz-könyvtár


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése