Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 22., kedd

Milyen teraszos vendéglő volt a kakasos templomnál?

Az átépítés előtti Árpád téri református templom, ami közelében valaha egy teraszos vendéglő is működött. Fotó© Debreceni Képeslapok

A Debreceni Képeslapok olvasóinak kérdései közül ezúttal Török István Antal sorait idézzük. Így írt: „Az Árpád téri templom mellett volt egy vendéglő. Egy magasabb szinten, nagy teraszrésszel. Nem tudják véletlen a nevét? Melette ment a villamos! Még gyermek voltam. Talán a 70-es években. Szeretnék egy képet, ha lehetséges lenne.” Aki emlékszik erre a vendéglátóhelyre, legyen kedves jelezni pl. hozzászólásban vagy levélben a nevét, hogy válaszolhassunk kérdezőnknek. 
FRISSÍTÉS: Hála olvasóink aktivitásának, hamar megtudtuk: a Szőlőskert Étteremről van szó, ami a mai Csapó-sarki tízemeletes helyén működött az 50 évvel ezelőtti szanálásig. Tehát az Árpád téri református templomról éppen abból a 10 emeletes panelházból készítettük a képet, amelyiknek a helyén a keresett Szőlőskert Étterem működött. Köszönjük szépen!

Az Árpád tér 5–11. szám alatti kis házak a templom közelében, egy naplemente fényeiben. Fotó© Debreceni Képeslapok

Olvasóinkat mindemellett arra is buzdítjuk, hogy a fotóik, képeslapjaik másolatait, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel érdekében a dkepeslapok@gmail.com címre! Köszönjük szépen!

Az átépítés előtti Árpád téri református templomról éppen abból a 10 emeletes panelházból készítettük a képet, amelyiknek a helyén a keresett Szőlőskert Étterem működött. Fotó© Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Tudósítás a panelesített Csapó utca átadásáról, amely 1973. január 10-én, több mint 100 lakás szanálása árán valósult meg.A bal oldali képen a Szőlőskert Étterem látható, mely a jobb oldali panelház végében állt. (Cikk: HBN)
 
Vendéglátós múltidézéseink sok régi képpel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése