Keresés ebben a blogban

2024. március 20., szerda

Tóth Árpád baráti verstükörben – Bakó Endre új könyve

Debrecen néhai nagy költőjéről, Tóth Árpádról született új mű a napokban. A Tóth Árpád baráti verstükörben című könyvet dr. Bakó Endre irodalomtörténész, a Hajdú-bihari Napló nyugalmazott főszerkesztője írta. Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Bakó Endre a Tóth Árpád baráti verstükörben című könyvével. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A könyvet 2024. március 20-án mutatták be a kiadó szerepét is betöltő Méliusz Juhász Péter Könyvtárban, ahol a szerzővel Erdei Sándor újságíró, szakíró beszélgetett.

Bakó Endre és Erdei Sándor a 2024. március 20-i könyvbemutatón. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az esten megtudhatták az érdeklődők azt is, hogy Tóth Árpádot (1886. április 14. - 1928. november 7.) még a XX. század eleji kettészakadt írótársadalomban is mindenki szerette. A róla szóló összeállítás a 86 éves Bakó Endrének a 21. könyve. A mű egyebek mellett 42 olyan verset tartalmaz, amely Tóth Árpád előtti tisztelgésként született. A rendezvényen a vendégek a bemutatott könyv egy-egy ingyenes példányát is átvehették.

Bakó Endre a 2024. március 20-i könyvbemutatón. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Tóth Árpád szobra (E. Lakatos Aranka műve) a Tóth Árpád Gimnázium előtt. Fotók: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése