Keresés ebben a blogban

2024. március 9., szombat

Tömegek a főutcán és a strandon, 1963-ban

Debrecen 1960-as évekbeli arcáról bocsátott a Debreceni Képeslapok rendelkezésére páratlan kópiákat Kozma Endre, a Régi Győr szerkesztője. Az első felvétel Kutsera Ödönné hagyatékából származik, és az akkor még Vörös Hadsereg útja nevű főutcát örökítették meg rajta a megannyi korzózóval, villamossal, a háttérben pedig a Kistemplommal, valamint az Aranybika palotájával és a Nagytemplommal is. (A fotó teljes méretben a cikk végén.)

Korzózók a Vörös Hadsereg útján, az 1960-as években. Fotó: © Kutsera Ödönné Hagyatéka / Kozma Endre – Régi Győr

Az alábbi képeslapot is Kozma Endre küldte nekünk. Járai Rudolf Nagyerdei Strandot ábrázoló 1963-as képeslapját és a Nagyerdei Víztoronyból megörökített további arcait napjainkig ebben az összeállításunkban mutattuk be az öltözőépülettel és az új strand látképével. Kedves Olvasóinkat arra buzdítjuk, hogy régi és új fotóikat, képeslapjaikat, témajavaslatainkat küldjék el nekünk közzététel céljáből a Facebook-oldalunk idővonalára vagy a dbkepeslapok@gmail.com címre.

A Nagyerdei Strand pancsolómedencéjének látképe a víztoronyból. Fotó: © Járai Rudolf (1963. V. 3-as bélyegzővel)


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Korzózók a Vörös Hadsereg útján, az 1960-as években (nyitóképünk teljes méretben).
Fotó: © Kutsera Ödönné Hagyatéka / Kozma Endre – Régi Győr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése