Keresés ebben a blogban

2024. március 14., csütörtök

Felhők, virágok, jókedv 2024 tavaszán, Olvasóink fotóin


Debrecen aktuális mindennapjairól ismét sok szép képpel örvendeztették meg közösségünket Kedves Olvasóink, úgyhogy ebben az összeállítáunkban is e felvételek közül szemezgetünk. Az első fotón Masits István az Árpád tér környékét örökítette meg a Csapó utca felől, s a háttérben a Csapókert, valamint a Dobozi lakótelep is látszik. A Szerző következő jelenetén Széchenyi utcai épületeket láthatunk a parkolóból. 

Széchenyi utcai házak sora a parkolóból megörökítve. Fotó: © Masits István

A 2024-es tavaszon igen hamar kezdtek nyílni a virágok. Farkas Zoltán, valamint Fekete Jenő képei révén a Csapó utcai magnóliákban gyönyörködhetünk. Szabó Edina téltemetőkről csatolt fotót.

A Csapó utcai magnóliák a Vár utca felől. Fotó: © Farkas Zoltán

A Csapó utcai magnóliák egyike a Fórum felől. Fotó: © Fekete Jenő

Téltemető virágok. Fotó: © Szabó Edina

Mercs László a Piac utca két hangulatos tavaszi életképét osztotta meg az Olvasóinkkal. Ezáltal most az egyik terasz, valamint a Régi Városháza oldalában található szekundabarlang jelenetét adjuk közre az alábbiakban.

Teraszozók és korzózók a tavaszi Piac utcán. Fotó: © Mercs László

A Régi Városháza oldalában található szekundabarlang esti hangulata. Fotó: © Mercs László

Bányai Sándor a Bem tér 2014 márciusi arcáról küldött fotót. Végül Szemák Mihály pazar képén ámuldozhatunk, amin egy kárpátaljai erdős domboldal szerepel a debreceni nagyerdei, 2014-ben elásott Sesztina-padokról szóló cikkünk kapcsán.

A Bem tér a vérellátó központnál, 2014 március végén. Fotó: © Bányai Sándor

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és új fotóikat, képeslapjaikat, témajavaslatainkat küldjék el nekünk közzététel céljából a Facebook-oldalunk idővonalára vagy a dbkepeslapok@gmail.com címre. Köszönjük szépen!

Kárpátaljai kőpad egy erdős domboldalon. Fotó: © Szemák Mihály


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése