Keresés ebben a blogban

2024. március 12., kedd

Takarékpalota, szekundabarlang, korzó, vármegyeháza, Szentlászlófalva, Bánk, Zsuzsi a Tőletek kapott képeken


Debrecen életéről ismét sok fotót kaptunk Kedves Olvasóinktól, így ezúttal ezek közül válogatunk. Az első két képen a takarékpénztári palota, valamint a szekundabarlang látható Kozempel Zsuzsa jóvoltából. A következő felvételén a Régi Városházát örökítette meg, utána a vármegyeháza Árpád Termére csodálkozhatunk rá.

A Piac utcai Régi Városháza. Fotó: © Kozempel Zsuzsa

A vármegyeháza Árpád Terme. Fotó: © Kozempel Zsuzsa

Oláh Marianna a nyár esti Piac utca egyik hangulatos teraszához kalauzolja Önöket.

Piac utcai étteremterasz egy nyári estén. Fotó: © Oláh Marianna

Az alábbi négy fotón Masits István az Árpád téri templomot, majd az Attila téri főszékesegyházat mutatja be, utána pedig Szentlászlófalva panorámáját, ahogyan a Csapó utca felől feltárul. A Szerző utolsó képe révén Debrecen külterületébe, a Bayk András-kertbe kirándulhatunk.

Az Árpád téri református templom. Fotó: © Masits István

A felállványozott görögkatolikus főszékesegyház az Attila téren. Fotó: © Masits István

Szentlászlófalva városrészünk látképe a Csapó utcából. Fotó: © Masits István

Élet Debrecen szélén, a Bayk András-kertben. Fotó: © Masits István

Ugyancsak külterületen barangolhatunk Oskar von Roscher fotója által is, amin a Zsuzsi vonat zakatol éppen a fák között. Gazdag János felvételén a Bánk nevű településrész temploma ismerhető meg, s végül a nagyerdei volt Kohászüdülőre is rácsodálkozhatunk Nagy Zoltán különleges perspektívája segítségével.

A Zsuzsi vonat. Fotó: © Oskar von Roscher

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy régi és új fotóikat, képeslapjaikat, témajavaslatainkat küldjék el nekünk közzététel céljáből a Facebook-oldalunk idővonalára vagy a dbkepeslapok@gmail.com címre. Köszönjük szépen!

A bánki templom. Fotó: © Gazdag János


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A volt Kohászüdülő tornya alulnézetből. Fotó: © Nagy Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése