Keresés ebben a blogban

2024. március 6., szerda

Új kerékpárút Debrecen, Macs, a BMW-gyár, konténerfalu és Józsa között


Debrecenben már sok bringás felfedezte, hogy a 33-as főút mentén egy terebélyes kerékpárút-hálózat elemei épültek meg. Úgy is vehetjük, hogy ez a bicikliút a Füredi és Balmazújvárosi úti kerékpárutak egyenes folytatása a belterületen túlra. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok


Ez az út ugyanis immár nemcsak Kismacsig visz, hanem tovább az épülő autógyárhoz is, onnan pedig Józsára is átruccanhatunk (a részleteket lásd lentebb). A gyár beruházása már gőzerővel zajlik, nagy a jövés-menés, és sok gépjármű is parkol a hatalmas iparterületnél.

Kismacs túlsó határában ehhez a jelzőtáblához érünk. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A menetidő például a Bem tértől – Kismacs, az autógyár és Józsa érintésével – vissza a Bem térig megközelítőleg 2 óra (tempótól, széltől stb. függően).

A gyártelep parkolói előtt magasodó látványtervek. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A kiterjedt, hatalmas gyár középső részlete a parkoló felől. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A gyártelep előtt kiépültek a buszmegállók is, és például március 4. óta innen mennek a Nagyállomásig és vissza a 20 E jelű autóbuszok.

Az új buszmegállók a gyártelep előtt. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A gyárnál jobbra fordulva, és továbbra is az új kerékpárúton suhanva hamarosan megpillanthatjuk az üzemeket építő vendégmunkások konténerfaluját is. A bicikliút mellett nemcsak a csarnokokat, hanem érdekes árkokat, kiömlőket és susnyásokat is megfigyelhetünk (lásd további képeinken).

A külföldi vendégmunkások konténerfaluja 2024. március 6-án, a gyártelep felől. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az asztfalcsík e szakaszán tekerve a sarki új elektromos alállomáshoz jutunk, onnan pedig már egészen a józsai Rózsavölgy utcához érünk. A bicikliút a 2024. márciusi ottjártunkkor nem vitt tovább, ám pánikra semmi ok: onnan a 35-ös főútra, a józsai Rózsás Csárda utcájára is hamar kiszökkenhetünk. 

Vizesárok és kiömlő a biciliút mellett, a konténerfalu vonalában (a kép hátterében a gyár). Fotó: © Debreceni Képeslapok

Azon pedig ismét kiépített bringaút van, mely elvisz például a debreceni Böszörményi út és Balmazújvárosi út kereszteződéséig, ahonnan megintcsak megannyi további helyre tekerhetünk biztonságos körülmények között. Minapi túránkon sok kerékpárossal találkoztunk ezen az úton. Jó szívvel ajánljuk másoknak is, hogy tekerjenek egy nagyot, és ismerjék meg az (épülő) autógyárat és a környezetét, valamint Debrecen e külső városrészeit!

A buszmegálló és a trafóállomás közötti susnyás 2024. március 6-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése