Keresés ebben a blogban

2024. június 9., vasárnap

Elhunyt a Color együttes gitárosa, Felkai Miklós

Debrecen egykori híres rockzenekarának, a Color együttesnek a gitárosa volt Felkai Miklós, aki a Hard Rock Magazin 2024. június 8-i híre szerint sajnos 73 éves korában elhunyt. A csapatból ő a második, aki immár végleg eltávozott, miután 2021 decemberében Bokor Tibor énekes–basszusgitáros meghalt.

Felkai Miklós (1950–2024) a Color tagjaként

Mint azt korábban megírtuk, a zeneszerző, gitáros, szövegírő Felkai Miklós 1980-ban csatlakozott a Colorhoz. 2022 májusában, a Kölcsey Központban megtartott zenés rendezvényen a gitáros azt is elmondta, hogy fiatalként a Péterfia utcai zeneiskolában ismerte meg a csapat vezetőjét, Bokor Gyulát. 1975-ben hivatalosan is pesti zenész lett, amikor bevették az Apostol együttesbe. Barátja, Gyula 1978-ban szólt neki, hogy jöjjön gitározni a Colorba, ám mielőtt igent mondott, megleste a csapatot a szabadtéri színpadon, ahol a Generállal volt koncertjük. A Color második albumát, az „Új színeket” már együtt készítették. Ezen a Kölcseys esten Felkai Miklós a Fantomas nevű bandájával Color-dalokat is előadott, majd Bokor Gyulával és a korábbi dobos Bokor Attilával is megörvendeztették a publikumot. Nyugodjék békében! 

Plakátfotók: Sándor Margit. Repró: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése