Keresés ebben a blogban

2024. június 29., szombat

Debrecen arcai 60 évvel ezelőtt – és ugyanott napjainkban, a Tőletek kapott képeken


Debrecen közlemúltjáról és jelenéről újabb fotóikat bocsátották a Debreceni Képeslapok rendelkezésére Kedves Olvasóink. Az első képeslapmásolatot Tóthné Szilágyi Ilona csatolta a hozzászólásához, és a Vörös Hadsereg útja mellett a Kistemplom, valamint a Nagytemplom is látható rajta. A következő képen a Kossuth utca mai arca elevenedik meg a Kis Orbán-háznál, valamint a takarékpénztári palotánál, mégpedig Király Ágnes jóvoltából.

A Kossuth utca, napjainkban. Fotó: © Király Ágnes

Tóthné Szilágyi Ilona a főtér régi Zsolnay-szökőkútjáról is mellékelt egy képmásolatot. Ezután látható Eva Eva fotója ugyaninnen, de már 60 évvel később, az átépített főtér mai elemeivel.

A főtér az 1960-as évek elején

A főtér mai szökőkútja. Fotó: © Eva Eva

Tóthné Szilágyi Ilona a főtér 1945 és 1960 közötti képéről is megosztott velünk egy üdvözlőkártyát. Ezen a püspöki palota, valamint a felszabadulási szobor előtti szovjet obeliszk is kivehető a sok-sok növény és villamos társaságában.

A belváros a Zsolnay-szökőkút megépítése előtt

Osszeállításunk folytatásában Király Ágnes felvételét adjuk közre szintén a főtérről, aztán pedig a Vekeri-tó mostani látványában is gyönyörködhetünk, Sziki Lászlónak köszönhetően.

A főtéri szökőkút. Fotó: © Király Ágnes


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Vekeri-tó a stégnél, ma. Fotó: © Sziki László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése