Keresés ebben a blogban

2024. június 15., szombat

Boldog gyermekkor a Honvéd utcában, a Libakert mellett


– Debrecenben 1954-től 1962-ig a Honvéd utca 1. szám alatt, a honvédlaktanyában laktunk. Kimentünk (kiszöktünk) az udvarról a Libakertbe, mert a fákon ott volt a rengeteg gyümölcs, és mi boldogan szedegettük! 1962-ben nekünk el kellett költöznünk, mivel a lakótelep épitése miatt a mi házsorunk útban volt. A képet Édesapám készitette 1958-ban – írta a fenti gyerekeket ábrázoló fotójához Kedves Olvasónk, Debreczeny Zsolt Tivadarné.

A Honvéd utcai udvar ma. Fotó: © Debreczeny Zsolt Tivadarné

A következő jelenet kapcsán Debreczeny Zsolt Tivadarné felelevenítette azt is, hogy a Simonyi úti Általános Iskola tanulóiként – Kovács Márta énektanár vezetésével – részt vettek a Kodály Zoltán énekkari versenyen, az Aranybikában. Az eseményen Kodály Zoltán az első sorban hallgatta és nézte a versenyzőket. Köszönjük szépen a múltidézéseket!


Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése