Keresés ebben a blogban

2024. június 5., szerda

A régi Nagyerdei Stadion – a Tőletek kapott fotókon


A Debrecen 90 éve felavatott régi stadionjáról közölt összeállításunkhoz Kedves Olvasóink is szép számmal mellékeltek fotókat. Ezek közül szemezgetve, elsőként a Verpeléti Ferenc által küldött jelenetet oszjuk meg, melyen az 1967-es kisdobos- és úttörőavatás pillanata látható. (A cikk végén másikat is bemutatunk Verpeléti Ferenctől.) A következő képeken Pákozdi Zoltán Károly gyűjteményének becses darabja, a stadion avatása alkalmából kiadott plakett pompázik.

Az emlékérme két oldala. Fotó: © Pákozdi Zoltán Károly

Belházi János a stadion utolsó időszakáról csatolt képet. Mint leírta, akkoriban kalapácsvetők edzettek a hatalmas területen, és az egyik pénztárban volt az öltözőjük.

Belházi János képe

Juhay Dezsőtől szintén a hajdani kisdobos- és úttörőavatásokról kaptunk hangulatos felvételeket a családi archívumukból.


A Juhay Dezsőtől kapott fotók

Gáspár János a meghagyott maratoni kaput örökítette meg. Ennek jelenete után még Verpeléti Ferenc másik fotója révén is merenghetünk a múlton. Köszönjük szépen a relikviákat!

A meghagyottt régi kapu. Fotó: © Gáspár János

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Kisdobosok a stadionban, 1967-ben. Verpeléti Ferenc képe


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése