Keresés ebben a blogban

2024. június 9., vasárnap

TK, csillagos városháza, kavicsos Kálvin tér, Régi Posta, színházpark, Romkert... – Debrecen az 1980-as években

A tanítóképző főiskola látképe

Debrecen 40 évvel ezelőtti fotódokumentumai közül szemezgetünk e mostani összeállításban. Az első képen az eredetileg Református Főgimnázium tündököl, míg a második felvételen az abban az időben tanácsházaként funkcionáló Régi Városháza látható a „Vörös Hadsereg útján”. (A képek forrása: Méliusz Központi Könyvtárának Helytörténeti Részlege.)

Vörös csillag a tanácsházán

A Csokonai Színházról legalább addigra már szerencsére eltávolították a vörös csillagot.

A Csokonai Színház és a parkja

A Kálvin téren abban az időben mozgatható, színes, normális, karfás-támlás székek és padok szolgálták a pihenni vágyókat. Több volt a növény, s az utakat kavics borította.

A Kálvin téri Emlékkert a 2010-es átépítés előtt

A Nagytemplom mögötti Romkertet akkoriban tárták fel és alakították ki – lásd a következő képen. Összeállításunkból Debrecen legidősebb háza, a Régi Posta vendéglő (akkor Régiposta) fotója se marad ki, ennek Széchenyi utcai remek retro relikviája a cikk végén szerepel. Az 1980-as évek további színes debreceni emlékei pedig ebben a válogatásunkban idézhetők fel.

A Romkertet itt lelátószerű lépcsők övezték


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Széchenyi utcai Régiposta étterem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése