Keresés ebben a blogban

2024. július 21., vasárnap

A tragikus sorsú görög–olasz művész Sámsoni úti „vára”

Debrecen egyik misztikummal övezett, különleges helye a Sámsoni úton található. Ez a 2009-ben elhunyt Ilia de Riska görögolasz képzőművész, díszlettervező által kitalált és épített (de be nem fejezett), reneszánsz stílusú kastélytorzó. Fotók, videó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Dombostanyai úti részlet. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Az Erdőmester utca és a dombostanyai templomromhoz vivő út között – több egységben – elterülő helyet az alkotó tragédiája is beárnyékolja. A fákkal és más növényekkel egyre inkább benőtt területet legutóbb 2024. július 21-én látogattuk meg (a botrányos állapotban lévő Sámsoni úton végigtekerve), az egykori jellegzetes mozdonyos Thermal Panziót is útba ejtve. (Az utóbbi objektum fotója a cikk végén.)


Az immár 15 esztendeje eltávozott művészt és a félkészen is páratlanul festői birtokát a fenti videónkban, valamint ebben az összeállításunkban és a most megosztott friss képeinkkel mutattuk, mutatjuk be külső-belső jelenetekkel. Jó felfedezést Mindenkinek!

Erdőmester utcai részlet. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

24.07.21., a Panzió romja. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése