Keresés ebben a blogban

2024. július 18., csütörtök

Új strand, régi Egyetem tér, Unió Áruház, Homok utca, Petőfi tér, belvárosi huszárok – a Tőletek kapott fotókon

Debrecen közelmúltjáról és jelenéről ismét sok fotót kaptunk Kedves Olvasóinktól. E felvételek közül szemezgetve, elsőként az új nagyerdei strandot láthatjuk Seprényi Zsoltnak köszönhetően.

Az új nagyerdei strand. Fotó: © Seprényi Zsolt

 A következő jelenetet Pék László csatolta a hozzászólásához, s szintén ezen a környéken készült, csak éppen 1978-ban, és az Egyetem téren. A galéria a képre kattintva is megnyitható!

Egyetem tér, 1978. Fotó: © Pék László

Maradva a nagyerdei környezetben, az alábbi szép park a Békás-tó melletti Szabó Magda sétányt mutatja be. A színpompás felvételt Czenéné Bodnár Mária mellékelte.

Parkerdei tulipánok. Fotó: © Czenéné Bodnár Mária

Visszautazva a belvárosba és a közelmúltba, Rózsás Anikó révén azt idézhetjük fel, hogy milyenek voltak a hajdani Unió Áruház műanyag reklámszatyrai. Kiváló állapotban maradtak meg!

Uniós szatyrok. Fotó: © Rózsás Anikó

Masits István egy minapi ünnepségen Piac utcai huszárokat örökített meg – íme a fotója:

Piac utcai huszárok. Fotó: © Masits István

A Petőfi tér medencéjének virágairól Bányai Sándortól kaptunk képeket...

Tavirózsa a Petőfi téren. Fotó: © Bányai Sándor

Nagyon érdekes a Gesztelyi Nagy Zsuzsanna által csatolt kép is, ezen ugyanis a Homok utcai impresszióit fogalmazta meg az általa megfestett színgazdag alkotásban:

Homok utca. Fotó / festmény: © Gesztelyi Nagy Zsuzsanna

Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témaötleteiket küldjék el nekünk publikálás céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

Nyitóképünk teljes méretben. Fotó: © Seprényi Zsolt


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése