Keresés ebben a blogban

2024. július 15., hétfő

A Békás-tó és az Egyetem tér, szökőkútszünet idején

Debrecenben a 2024. július 15-i rekkenő hőség délutánján kiruccantunk a Nagyerdőbe – ahol meglepve tapasztaltuk, hogy nem működik a három szökőkút a Békás-tavon, ugyanakkor az Egyetem téren se üzemelt egyik se. Fotó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A Békás-tó negyed 5 körül. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A víztorony előtt és a csónakázó helyén már rendben csörgedeztek a vízsugarak, és ugyanezt tapasztaltuk a főtéren is. Este aztán még rápillantottunk a webkamerákra, és akkor már csak a Békás-tavon szünetelt a „szolgáltatás”. A szökőkutak leállása szokatlan látványt nyújtott, és furcsa volt a kánikulában. Mindazonáltal – ellentétben a tudományok palotája elé emelt kosárpályával – egyáltalán nem tűntek zavarónak: inkább nyugalmat, békességet árasztottak az elcsendesedett víztükrök. Amennyiben megtudjuk a leállás okát, természetesen frissítjük ezt az összeállításunkat.

Az Egyetem tér negyed 5 után. Fotó: © Debreceni Képeslapok


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése