Keresés ebben a blogban

2024. április 3., szerda

Az immár 55 éves Bocskai István Általános Iskola tündöklése a 2024 áprilisi napsütésben

Fények és árnyékok 2024. április 3-án a Bocskai-iskola főhomlokzatán. Fotó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A debreceni Dobozi lakótelep egyik híres oktatási intézménye a Bocskai István Általános Iskola, melyet 55 esztendeje, 1969. január 11-én adtak át. A Munkácsy Mihály utcában működő létesítmény a 2024. április 3. délelőtti ottjártunkkor meglehetősen különleges arcát mutatta a fényeknek és az árnyékoknak köszönhetően. Ezt örökítettük meg a felső képen, az alábbi fotón pedig a 2020-as átépítés előtti, eredeti arcára csodálkozhatunk rá. Az iskola történetét ebben az összeállításunkban elevenítettük fel, míg a szomszédos víztorony 60 éves múltja idelátogatva idézhető fel. A Rakovszky utcai 110 éves iskoláról (melyet a Bocskai is használt) itt írtunk.

Az 1969. január 11-én átadott Bocskai-iskola a 2020-as átépítése előtt. Fotó: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

DBKL

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése