Keresés ebben a blogban

2023. december 28., csütörtök

A téli Debrecen színpompás festménye a fenyőkoszorús Aranybikánál – belvárosi séta karácsonyi emlékképekkel

Debrecenben a 2023-as belvárosi adventi forgatagban bóklászva az Aranybika előtt felállított adománygyűjtő házikónál egy nagy méretű, színgazdag festményt is megcsodálhattunk.
Fotók: © Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Az adventi házikó mögött kiállított, nagy méretű festmény. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Ezen a képen a Csapó utca sarkán kialakított fényjégcsap-szökőkút és a hófödte belváros fantáziaarcában is gyönyörködhet(t)ünk. A december 24-én délelőtt készített felvételeink között alább a kompozíció környezete is szemügyre vehető. 

Az adventi házikó mögött megcsodálható festmény és a környezete. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nagyon szép (volt) az adventi házikóval szemközti pavilon dekorációja is. A következő fotón ezen a fenyókapun keresztül örökítettük meg az Aranybikát. Sajnos egy kellemetlen jelenséggel is szembesültünk: a Nagytemplom melletti, évek óta lakatlan kereskedelmi akadémiai palotának tárva-nyitva volt egy emeleti ablaka. Összeállításunk utolsó képén erre hívjuk fel a figyelmet. Ettől függetlenül természetesen boldog új évet és jó egészséget kívánunk Mindenkinek! 

Az Aranybika főhomlokzata, karácsonyi fenyőkoszorúba foglalva. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A kereskedelmi akadémiai (volt megyei könyvtári) palota ablaka 2023. december 24-én. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése