Keresés ebben a blogban

2024. január 22., hétfő

Az elzárt kápolna belseje, Attila téri villámok, lovagolás a Hortobágyon... – a Ti fotóitokon

Debreceni Képeslapok című magazinunk Kedves Olvasói ismét sok képet csatoltak a posztjainkhoz, ezúttal a legutóbbi ilyen fotók közül válogatunk.

A Vágóhíd utcai kápolna belseje a Balcsillag című film forgatása közben, 2020-ban

Az első képen a Vágóhíd utcai volt temető kápolnájának belsejét láthatjuk Mester Istvánnak köszönhetően. A második felvételt Bacsó Ágnes mellékelte a debreceni Kádár-kockákról szóló cikkünkhöz, s leírta: a szülei Kavics utcai háza 1968-ban épült, a képen lévő maketteket pedig méretarányosan gyufából készítette róla a gyermeke, amikor 14 éves volt.

A Kavics utca egyik portája, gyufaszálakból megépítve. Fotó: © Bacsó Ágnes

A régi Hortobággyal foglalkozó összeállításunkhoz Balláné Csöpi szólt hozzá az alábbi képpel.

Lóháton a Hortobágyon, egy segítő csikóssal. Fotó: © Balláné Csöpi

Az Attila téri görögkatolikus templom felújítását ismertető cikkünk után már közöltünk egy olyan anyagot is, amelyben olvasóink képei szerepelnek a gyülekezeti helyről. A Péter Zs-Dobos által ehhez csatolt fotókat az alábbiakban mutatjuk be.

Az Attila téri görögkatolikus templom villámlás idején. Fotó: © Péter Zs-Dobos

Az Attila téri görögkatolikus templom külső képe és belső tere. Fotók: © Péter Zs-Dobos

E mostani válogatásban a debreceni Péterfia utcai Kölcsey-szoborról is láthatunk egy friss képet (ezt Vekerdi Károlytól kaptuk), utána pedig a cívisvárosi Wallenberg-emlékműnek a budapesti Szent István parkban álló másolata is megismerhető a Krekács Károly által mellékelt felvételen. Köszönjük ezt is!

Kölcsey Ferenc szobra a debreceni Péterfia utcán. Fotó: © Vekerdi Károly

Olvasóifotó-összeállításunk előző részei itt csodálhatók meg. Kedves Olvasóinkat továbbra is arra buzdítjuk, hogy archív és friss képeiket, témajavaslataikat küldjék el nekünk közzététel céljából a dkepeslapok@gmail.com címre vagy a Facebook-oldalunk idővonalára!

A debreceni Wallenberg-emlékmű budapesti másolata. Fotó: © Krekács Károly


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése